Dutch_flag_icon English_flag_icon googleplusicon twittericon facebookicon instagram-icon emailicon
Personaltraining
personal_training
Onebalance

Voeding


Regenboog_voeding

Voeding is één van de belangrijke puzzelstukjes die jouw gezondheid bepalen. Ofwel een goede gezondheid of een slechte gezondheid. Daarnaast is voeding ook één van de belangrijkste puzzelstukjes wanneer je wilt afvallen of aankomen.

Deze twee kunnen echter wel los van elkaar staan. Je kunt namelijk een gezond voedingspatroon hebben maar toch niet afvallen of aankomen. En je kunt afvallen of aankomen en geen goed voedingspatroon hebben.

Ok een voedingspatroon dus, maar wat is dan een gezond voedingspatroon en wat is dan een ongezond voedingspatroon?

Ik spreek hier bewust over een voedingsPATROON en niet over een individueel voedingsPRODUCT. Dit omdat je op basis van 1 voedingproduct niet kunt bepalen of iemand gezond bezig is of niet, hiervoor moet je naar het geheel kijken.

Naar mijn mening is een gezond voedingspatroon een manier van eten waarbij je je lichaam voorziet in zijn nodige dagelijkse vitamines, mineralen en spoorelementen (micronutriënten genaamd) om goed te kunnen functioneren en vooral om gezond te kunnen blijven.
Dit doe je met voedingsproducten waarin deze micronutriënten van nature in aanwezig zijn.
Over het algemeen zijn dit meestal onbewerkte producten. Deze producten VOEDEN je lichaam en voorzien jouw lichaam van iets bruikbaars.
Alle overige voedingsproducten die van nature geen of weinig bruikbare micronutriënten voor je lichaam bevatten, over het algemeen meestal bewerkte producten, VULLEN enkel je lichaam met caloriën.
Is dit dan erg? Nee dit is niet erg, zolang jij maar wel in ieder geval je minimale dagelijkse portie micronutrienten binnenkrijgt, kun je dit indien je daar behoefte aan hebt daarnaast best aanvullen met overige ‘lege’ caloriën.
De hoeveelheid inname van lege caloriën bepaald uiteraard of het nog gezond voor je is of niet. Maar dit geldt net zo goed ook voor producten die wel micronutriënten bevatten.

Heb jij hulp nodig met het aanpassen van je huidige voedingspatroon naar een gezonder voedingspatroon of wil je afvallen of juist aankomen? Neem dan contact met me op zodat we samen kunnen bekijken op wat voor manier ik jou hierbij kan helpen.
___________________________


Logo_Active_Health_Center_PT